Onufri

Luan Rama & Entela Kasemi

550 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code: 030636

  • Availability: 693

  • VAT is included in the price!

Authors: Luan Rama & Entela Kasemi
Description: Onufri, piktori më i fuqishëm dhe më i rëndësishmi shqiptar i pikturës mesjetare të shek. XVI, krahasohet, nga studiuesit tanë dhe ata të huaj, me piktorët më të mëdhenj botërorë të asaj kohe. Ngjyra e kuqe, që spikat në shumicën e tablove të tij dhe që simbolizon, mesa duket, përpjekjet e mundimshme të shqiptarëve për liri, e dallon menjëherë nga piktorët e tjerë bashkëkohës, si të Shqipërisë apo dhe ata të Ballkanit.
Publisher: Albas
Year: 2017
Pages: 64
ISBN: 978-9928-300-00-3

Related Products

Do not miss the latest news!

Receive information about promotional offers, announcements of new releases and events.