Mikelanxhelo

Carme Martín & César Samaniego

550 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code: 030521

  • Availability: 477

  • VAT is included in the price!

Authors: Carme Martín & César Samaniego
Description: Lindi në Kapreze më 6 mars 1475. Admiruesit tregojnë se fatin e tij e shënoi bashkimi i planetëve Mërkur dhe Afërdita në atë natë plot yje. Që i vogël mësoi nga veprat e artistëve të mëdhenj italianë, si Girlandaio, Bruneleski dhe Leonardo da Vinçi mes të tjerëve. Gjithashtu studioi me pasion kulturën klasike të Romës dhe Greqisë antike. Kështu, skulpturat e tij si Mëshira apo Davidi i famshëm, afresket e tij të Kapelës Sistine dhe projektet e tij arkitektonike mbartën shkëlqimin më të madh gjatë Rilindjes. Jeta e tij e gjatë, – vdiq tetëdhjetë e nëntë vjeç – i lejoj të krijonte pa pushuar dhe të arrinte ambicien e tij më të madhe: të ishte artisti më i madh i Historisë së Artit.
Publisher: Albas
Translated by: Viola Dona
Year: 2018
Pages: 64
ISBN: 978-9928-258-98-4

Related Products

Do not miss the latest news!

Receive information about promotional offers, announcements of new releases and events.