Pikaso

Eva Bargallo

550 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030097

  • Availability:394

  • VAT is included in the price!

Authors:Eva Bargallo
Description:Lindi në Malaga të Spanjës më 1881. I ati, mësues vizatimi, e udhëhoqi në hapat e tij të parë artistikë. Ai do të bëhej një nga figurat më përfaqësuese dhe më me ndikim të artit të shekullit XX. Vepra e Pikasos është nga më origjinalet dhe qe ndër artistët më prodhimtarë e krijues të të gjitha kohërave (vizatime, piktura, qeramikë, skulpturë, kostumografi, balet etj.) Jeta e tij artistike kaloi nëpër disa faza: përiudha blu, rozë dhe parakubiste, kubiste... Edhe sot e kësaj dite shfaqet në muzetë kryesorë të botës dhe, veçanërisht, në atë monografik të Parisit, Barcelonës dhe Malagës, përveç atij të Mbretëreshës Sofia në Madrid, ku është e ekspozuar Guernika, një tablo gjigante që denoncon tmerret e luftës.
Publisher:Albas
Translated by:Sidita Gjipali
Year:2015
Pages:64
ISBN:978-9928-02-442-8
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.

Related Products