Marko Polo

Nuria Barba

550 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030096

  • Availability:357

  • VAT is included in the price!

Authors:Nuria Barba
Description:Marko Polo vinte nga një familje veneciane. Ai ndërmori një udhëtim marramendës në Kinë, kur ishte vetëm shtatëmbëdhjetë vjeç. Po aq vite qëndroi në shërbimin e Khanit të Madh dhe jetoi në kulmin e lulëzimit të Dinastisë Mongoliane. Gjatë kësaj periudhe arriti të mësonte për organizmin e atij vendi të paanë, veprat kolosale publike, sistemin e postave, përdorimin e parasë prej letre apo punimin e mëndafshit. Pas kthimit në vendlindje, që nga burgu, ku u burgos rastësisht, Marko Polo mundi të na tregonte përvojën e tij fantastike të mbledhur në Librin e mrekullirave të botës. Konsiderohet si një nga udhëtarët më të mëdhenj të mesjetës, si dhe ai që "zbuloi" Kinën para perëndimorëve.
Publisher:Albas
Translated by:Sidita Gjipali
Year:2015
Pages:64
ISBN:978-9928-02-442-8
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.

Related Products