Guximi që u duhet lumenjve

Emmanuelle Favier

800 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code:030542

  • Availability:603

  • VAT is included in the price!

Authors:Emmanuelle Favier
Description:Manushja është betuar të bëhet burrneshë. Që nga dita kur i presin shkurt flokët e artë, që ia djegin para kuvendit të burrave në një zjarr ku hedhin pajën e qepur për tri vite rresht, ajo vesh tirqit e burrave, vë qeleshen mbi kokë dhe të gjithë burrat e respektojnë dhe e konsiderojnë të barabartë me ta. Por ardhja e Adrianit, një krijesë me të shkuar enigmatike dhe vështrim magjepsës, do t’i zgjojë dëshira të ndaluara, duke i kujtuar se femra që ka ndrydhur brenda vetes është ende gjallë.

Realiteti i maleve merr ngjyra poetike në këtë roman magjepsës, që përcjell me forcë përplasjen e miteve të lashta me realitetin.

Për këtë roman Emmanuelle Favier ka marrë një seri çmimesh, mes të cilëve:

- Çmimi "Zbulimi i vitit", Société des Gens de Lettres", Paris

- Çmimi "Libri i preferuar i gjimnazistëve", Fondacioni Prince Pierre, Montekarlo

- Çmimi "Poulet-Malassis", Alençon

- Përzgjedhje "Libri i preferuar" libraritë “Cultura", Francë

Publisher:Albas
Translated by:Rina (Çela) Grasset
Year:2018
Pages:160
ISBN:978-9928-282-35-4
Tiranë:Shipping costs 200 Lekë, arrives in 24 hours.
Rrethe:Shipping costs 400 Lekë, arrives in 48 hours.
Balkans:Shipping costs 6 Euro, arrives in 3-5 Days.
Europe:Shipping costs 6 Euro, arrives in 6-8 Days.