Burgosja e poetit Ovidius
Ulje

Burgosja e poetit Ovidius

640 L800 L

Në romanin “Burgosja e poetit Ovidius” shkrimtari rumuno-shqiptar Liviu Lungu i referohet një fakti ..

Dhelprat e shkretëtirës
Ulje

Dhelprat e shkretëtirës

880 L1,100 L

Dy dhelpra dhe një sekret. I takon Morisit që ta zbulojë. Në moshën 11-vjeçare sapo është shpërngulu..

Fizika e trishtimit
New
Ulje

Fizika e trishtimit

840 L1,050 L

Duke përdorur mitin e Minotaurit si vorbullën e të gjithë veprës, e cila mund të quhet edhe roman, a..

Guximi që u duhet lumenjve
Ulje

Guximi që u duhet lumenjve

560 L800 L

Manushja është betuar të bëhet burrneshë. Që nga dita kur i presin shkurt flokët e artë, që ia djegi..

Humnera
Ulje

Humnera

600 L750 L

Romani Humnera është një pasqyrë e qartë e asaj që ka ndodhur në ish-Federatën Jugosllave dhe e çoro..

I keqi i vetes
Ulje

I keqi i vetes

560 L800 L

Karli dhe Frederiku janë dy vëllezër nga qyteti Ters në Shqipëri, një qytet imagjinar, i ngjashëm me..

Imazhe nga jeta e M-së
Ulje

Imazhe nga jeta e M-së

640 L800 L

Marisia, pas vdekjes së nënës, kthehet nga Vjena në Sllovaki, ku jeton me të fejuarin dhe punon infe..

Infiniti blu
New
Ulje

Infiniti blu

700 L1,000 L

Një roman shkencor i lëvruar shumë pak në letërsinë shqipe, por shumë i nevojshëm për t'ua bërë të d..

Kafsha e zemrës
Ulje

Kafsha e zemrës

640 L800 L

Personazhi kryesor, një studente e komunitetit shvab gjatë regjimit të Çausheskut në Rumani, trondit..

Kerol
Ulje

Kerol

800 L1,000 L

Jeta e dy grave mori ngjyra të tjera, sapo sytë e tyre u ndeshën. Befas gjithçka ndryshoi dhe i dha ..

Klienti
Ulje

Klienti

400 L500 L

Ana, 29-vjeçarja, pas një disfate në dashuri, është në përpjekje të vazhdueshme të gjejë sërish lumt..

Lahuta e Malcis
Ulje

Lahuta e Malcis

320 L400 L

“Lahuta e Malcis” çel serinë e botimeve “Lexim plus” të shtëpisë botuese “Albas”, duke u ofruar nxën..

Lepur, vrapo
New
Ulje

Lepur, vrapo

800 L1,000 L

Vetëm njëzet e gjashtë vjeç, heroi kryesor i këtij romani, Herri “Lepur” Engstrëm është një burrë-fë..

Libri i kujtimeve dhe i harresës
New
Ulje

Libri i kujtimeve dhe i harresës

420 L600 L

Golemi, personazhi kryesor, ka dëshirë që të shkruajë dhe të botojë një libër me poezi për të rikthy..

Më fal
New
Ulje

Më fal

640 L800 L

Një vajzë takon një djalë. Është dashuri me shikim të parë. Ai duket i dashuri perfekt, student i fi..

Mëkatet e zonjës Ema
Ulje

Mëkatet e zonjës Ema

594 L742 L

Kriza në familje nuk diskriminon. Ajo prek edhe familje që nuk kanë probleme financiare. Personazhi ..

Një mal diamanti
Ulje

Një mal diamanti

800 L1,000 L

“Le të dashurohemi për ca kohë ne të dy, për një vit apo më shumë. Kjo është një formë hyjnore dehje..

Pragu i braktisjes
Ulje

Pragu i braktisjes

525 L750 L

Kur braktisja vjen, ne ku ikim? Kësaj pyetjeje të pashtruar nga askush, por të ndërtuar në nënvetëdi..

Shpresa më e madhe
New
Ulje

Shpresa më e madhe

680 L850 L

I shkruar nga zonjushë Kafka apo Kafka grua e letërsisë gjermane, siç është quajtur nga kritika Ilse..

Shtërgjet
New
Ulje

Shtërgjet

720 L900 L

Shtërgjet përbëhet nga një mozaik karakteresh që janë në lëvizje të pandërprerë. Duket se bota moder..

Do not miss the latest news!

Receive information about promotional offers, announcements of new releases and events.