Dora d'Istria

Luan Rama & Entela Kasemi

550 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code: 030098

  • Availability: 299

  • text_vat

Authors: Luan Rama & Entela Kasemi
Description: Dora d`Istria me emrin e vërtetë Elena Gjika, lindi në Rumani në vitin 1828 dhe vdiq në Firence në vitin 1888. Kjo poliglote e vërtetë ishte pinjolle e familjes shqiptare Gjika, që u largua nga Shqipëria në shekullin XVII dhe u vendos në Vllahi e Rumani, duke nxjerrë figura të mëdha politike të Rumanisë, Moldavisë, etj. Shpejt ajo u bë një nga intelektualet europiane më në zë të epokës së vet. Spikati veçanërisht në botimet letrare, si dhe me studimet e saj historike e folklorike, e mbi të gjitha si luftëtare e palodhur për çështjet kombëtare e sociale të popujve, siç ishte dhe çështja shqiptare nën Perandorinë Osmane. Kontributi i saj politik e letrar ishte i jashtëzakonshëm.
Publisher: Albas
Year: 2016
Pages: 64
ISBN: 678-9928-02-800-6
Tiranë: Transporti kushton 200 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 24 orëve.
Rrethe: Transporti kushton 400 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 48 orëve.

Related Products

Do not miss the latest news!

Receive information about promotional offers, announcements of new releases and events.