Aleksandër Moisiu
ulje

Aleksandër Moisiu

495 L 550 L

Unë linda në vitin 1879 në Trieste. Prindërit e mi ishin Kostandin Moisiu nga Kavaja dhe Amalia de R..

Ismail Qemali
ulje

Ismail Qemali

440 L 550 L

Ismail Qemal Vlora lindi në Vlorë më 24 janar 1844, në një familje të madhe, të nderuar e të njohur ..

Tereza e Kalkutës
ulje

Tereza e Kalkutës

495 L 550 L

Lindi në Shkup, por pjesën më të madhe të jetës së saj Nënë Tereza e Kalkutës e kaloi në Indi, duke ..

Albert Ainshtajn
ulje

Albert Ainshtajn

495 L 550 L

Lindi në Ulm, një qytet në jug të Gjermanisë, që kishte nje katedrale madhështore. Ai u cilësua nga ..

Bethoven
ulje

Bethoven

495 L 550 L

Ludvig van Bethoven është një nga kompozitorët klasikë më të mëdhenj të të gjitha kohërave. Lindi në..

Çarli Çaplin
ulje

Çarli Çaplin

495 L 550 L

I lindur në Londër (Mbretëria e Bashkuar), Çarli Çaplin është një nga figurat kryesore të historisë ..

Dora d'Istria
ulje

Dora d'Istria

495 L 550 L

Dora d`Istria me emrin e vërtetë Elena Gjika, lindi në Rumani në vitin 1828 dhe vdiq në Firence në v..

Gandi
ulje

Gandi

495 L 550 L

Lindi në Probandar, një qytet i vogël në Indinë Perëndimore. Ai ishte një njeri me pamje elegante dh..

Kleopatra
ulje

Kleopatra

495 L 550 L

Lindi në Aleksandri, në qytetin e themeluar nga Aleksandri i Madh, në grykën e Nilit. Ishte mbretëre..

Kristofor Kolombi
ulje

Kristofor Kolombi

495 L 550 L

Edhe pse nuk dihet me siguri, ka shumë mundësi që Kristofor Kolombi të ketë lindur në Gjenevë të Ita..

Leonardo da Vinçi
ulje

Leonardo da Vinçi

495 L 550 L

I ardhur nga Vinçi, një fshat i Toskanës në Italinë Qendrore, Leonardo qe piktor, skulptor, inxhinie..

Mari Kyri
ulje

Mari Kyri

495 L 550 L

Kjo shkencëtare e shquar franceze dhe vetëmohuese, me origjinë polake (lindi në Varshavë); pati fati..

Marko Polo
ulje

Marko Polo

495 L 550 L

Marko Polo vinte nga një familje veneciane. Ai ndërmori një udhëtim marramendës në Kinë, kur ishte v..

Pikaso
ulje

Pikaso

495 L 550 L

Lindi në Malaga të Spanjës më 1881. I ati, mësues vizatimi, e udhëhoqi në hapat e tij të parë artist..

Xhon Lenon
ulje

Xhon Lenon

495 L 550 L

I lindur në Liverpul (Mbretëria e Bashkuar), ndonëse jetoi pak vjet, vetëm dyzet, Xhon Lenon revoluc..

Mos humbisni të rejat e fundit!

Merrni informacione rreth ofertave promocionale, publikimeve të reja.