Anton Pashku
ulje

Anton Pashku

630 L 700 L

Shtëpia Botuese Albas sjell veprën studimore “Anton Pashku” të akademikut Sabri Hamiti. Botimi i kët..

ars albanika
ulje

ars albanika

900 L 1,000 L

Stefan Çapaliku u lind në Shkodër në vitin 1965. Ai është diplomuar për gjuhë letërsi shqipe në Univ..

Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare
ulje

Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare

900 L 1,000 L

Kjo përmbledhje dokumentesh dhe tekstesh të ndryshme që lidhen me Marrëdhëniet Ndërkombëtare (MN), m..

Estetika moderne dhe lexime të tjera
ulje

Estetika moderne dhe lexime të tjera

810 L 900 L

“Veprat e artit janë një formë provokimi. Në nuk i shpjegojmë, por matemi me to. I interpretojmë sip..

Gazetaria shqiptare në internet
ulje

Gazetaria shqiptare në internet

900 L 1,000 L

Autori i këtij botimi, Rrapo Zguri, është pedagog në Deartamentin e Gazetarisë dhe të Komunikimit të..

Histori e Shqipërisë 1912-2000
ulje

Histori e Shqipërisë 1912-2000

1,350 L 1,500 L

Për çdo historian që ndërmendëson të shkruaje për një çështje të caktuar, është krejt e ndryshme dhe..

Historia e mesjetës së hershme europiane
ulje

Historia e mesjetës së hershme europiane

810 L 900 L

Nocioni hegelian i transformimit të gjendjes, në të cilin e tashmja mohon të shkuarën për hir të së ..

Imunologjia qelizore dhe molekulare
ulje

Imunologjia qelizore dhe molekulare

1,530 L 1,700 L

Ky libër është shkruar për një formim ose një kuptim sa më të thjeshtë të shumë aspekteve të sistemi..

Kadare ose liria e fjalës së penguar
ulje

Kadare ose liria e fjalës së penguar

1,170 L 1,300 L

Ç’dëgjojmë të na flitet sot kur themi: Kadare?Gjer më tani Kadare ishte brenda librit dhe na foli së..

Konektorët e tekstit në gjuhën shqipe
ulje

Konektorët e tekstit në gjuhën shqipe

630 L 700 L

Synimi i këtij studimi është përshkrimi dhe analizimi i konektorëve të tekstit në gjuhën shqipe dhe ..

Ligjërata për etnologjinë dhe mitologjinë
ulje

Ligjërata për etnologjinë dhe mitologjinë

720 L 800 L

Mitet dhe ritet janë të lidhura, midis vedi, ngushtësisht. Në të vërtetë, nuk ka rit që të mos jetë ..

Ligji i suksesit
ulje

Ligji i suksesit

3,613 L 4,014 L

Përgatituni të mësoni nga përvoja e mjeshtrit... Këtu gjenden bazat e filozofisë së suksesit: Formu..

Onomastikë dhe etnolinguistikë
ulje

Onomastikë dhe etnolinguistikë

1,080 L 1,200 L

Onomastika ka qenë gur themeli e lëndë e parë me rëndësi parësore në të gjitha hulumtimet e shqyrtim..

Prishtina letrare
ulje

Prishtina letrare

450 L 500 L

Libri më i ri i kritikut Kujtim Shala, "Prishtina letrare: petit Paris" është vepra përmbyllëse e "q..

Semiotika e tekstit
ulje

Semiotika e tekstit

900 L 1,000 L

Ky libër lindi nga përvoja disavjeçare në mësimdhënie. Semiotika e tekstit, si lëndë, nuk është e le..

Shqipja qysh u është dukur?
ulje

Shqipja qysh u është dukur?

900 L 1,000 L

Prej shekujsh studiuesit kanë shtruar pyetjen e madhe: “kur është shkruar gjuha shqipe?” dhe janë pë..

Sprovë për një tjetër histori të letërsisë shqipe
ulje

Sprovë për një tjetër histori të letërsisë shqipe

1,080 L 1,200 L

Si të shkruhet më në fund një histori që do t'i takonte thjesht letërsisë, kjo ka qenë një çështje e..

Stilistika e gjuhës shqipe dhe pragmatika
ulje

Stilistika e gjuhës shqipe dhe pragmatika

900 L 1,000 L

Që nga viti 1977 në degën e letërsisë e të gjuhës shqipe të Fakultetit të Historisë e Filologjisë ka..

Udhëtime letrare
ulje

Udhëtime letrare

675 L 750 L

Me Naimin, Jul Varibobën, De Radën, Gavril Darën, Seremben, Nolin, Migjenin, Shime Deshpalin, Vorea ..

Udhëzues i punëve laboratorike të fiziologjisë së gjallesave shtazore
ulje

Udhëzues i punëve laboratorike të fiziologjisë së gjallesave shtazore

900 L 1,000 L

Dija jonë mbi biologjinë bazohet në aftësinë për të ngritur pyetje dhe për të vërtetuar hipoteza. Që..

Mos humbisni të rejat e fundit!

Merrni informacione rreth ofertave promocionale, publikimeve të reja.