Pikaso

Eva Bargallo

550 L

  • Kodi i produktit: 030097

  • Sasia stok: 415

  • TVSH-ja nuk është përfshirë në çmim!

Autorët: Eva Bargallo
Përshkrimi: Lindi në Malaga të Spanjës më 1881. I ati, mësues vizatimi, e udhëhoqi në hapat e tij të parë artistikë. Ai do të bëhej një nga figurat më përfaqësuese dhe më me ndikim të artit të shekullit XX. Vepra e Pikasos është nga më origjinalet dhe qe ndër artistët më prodhimtarë e krijues të të gjitha kohërave (vizatime, piktura, qeramikë, skulpturë, kostumografi, balet etj.) Jeta e tij artistike kaloi nëpër disa faza: përiudha blu, rozë dhe parakubiste, kubiste... Edhe sot e kësaj dite shfaqet në muzetë kryesorë të botës dhe, veçanërisht, në atë monografik të Parisit, Barcelonës dhe Malagës, përveç atij të Mbretëreshës Sofia në Madrid, ku është e ekspozuar Guernika, një tablo gjigante që denoncon tmerret e luftës.
Botues: Albas
Përktheu: Sidita Gjipali
Viti i botimit: 2015
Faqet: 64
ISBN: 978-9928-02-442-8
Tiranë: Transporti kushton 200 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 24 orëve.
Rrethe: Transporti kushton 400 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 48 orëve.

Libra të ngjashëm

Mos humbisni të rejat e fundit!

Merrni informacione rreth ofertave promocionale, publikimeve të reja.