Odiseja treguar fëmijëve

Rosa Navarro Duran

1,200 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code: 030634

  • Availability: 686

  • VAT is included in the price!

Authors: Rosa Navarro Duran
Description: Poema homerike “ODISEJA” tregon aventurat e rrezikshme të Odisesë (Uliksit), gjatë kthimit në shtëpi, ku e priste gruaja e tij e dashur, Penelopa, i biri, Telemaku, i ati, Laerti dhe njerëzit besnikë të oborrit të tij. Pas 10 vitesh luftë në Trojë dhe pas rënies së saj, Odiseja ndërmerr udhëtimin e tij plot rreziqe, udhëtim që e mbajti larg familjes edhe 10 vite të tjera. Poseidoni, Perëndia e Deteve, i zemëruar me Odisenë, i dërgon peripeci të rrezikshme, që e mbajnë larg vendit të tij. Por Perëndesha Athina e donte shumë Odisenë dhe e ndihmon të kthehet në shtëpi. Në mungesë të Odisesë, mëtuesit e pallatit mbretëror gllabërojnë pasuritë dhe kërkojnë që Penelopa të zgjidhte njërin prej tyre për burrë. Homeri u këndoi kaq bukur peripecive të këtij luftëtari dinak për t’u kthyer të vendin e tij.
Publisher: Albas
Translated by: Viola Dona
Year: 2019
Pages: 216
ISBN: 978-9928-282-95-8

Related Products

Do not miss the latest news!

Receive information about promotional offers, announcements of new releases and events.