Mbretëreshë Teuta

Luan Rama & Sulid Kasemi

550 L

Publisher: Albas

Sasia:

  • Code: 030435

  • Availability: 377

  • VAT is included in the price!

Authors: Luan Rama & Sulid Kasemi
Description: Mbretëresha ilire Teuta është një nga figurat më spikatëse të grave në historinë europiane, që kanë drejtuar shtete dhe fuqi të mëdha. Ajo ishte gruaja e mbretit të lavdishëm Agron, i cili vdiq papritur në vitin 231 para erës sonë dhe ishte ajo që mori në dorë fatet e Ilirisë. Shkodra në atë kohë ishte një nga qytetet e dëgjuara në Adriatik e Mesdhe. Me një zgjuarsi dhe kurajë të veçantë, kjo stratege ushtarake i dha një dritë të re qytetërimit ilir. Por, në një luftë të pabarabartë me Senatin Romak, më së fundi ajo pranoi të tërhiqej nga froni, në mënyrë që vendi i saj të mos digjej e shkretohej nga ushtritë e huaja. Populli e mbajti atë të gjallë në këngët dhe legjendat e tij.
Publisher: Albas
Year: 2017
Pages: 64
ISBN: 978-9928-02-983-6

Related Products

Do not miss the latest news!

Receive information about promotional offers, announcements of new releases and events.