Marko Polo

Nuria Barba

550 L

  • Kodi i produktit: 030096

  • Sasia stok: 376

  • TVSH-ja nuk është përfshirë në çmim!

Autorët: Nuria Barba
Përshkrimi: Marko Polo vinte nga një familje veneciane. Ai ndërmori një udhëtim marramendës në Kinë, kur ishte vetëm shtatëmbëdhjetë vjeç. Po aq vite qëndroi në shërbimin e Khanit të Madh dhe jetoi në kulmin e lulëzimit të Dinastisë Mongoliane. Gjatë kësaj periudhe arriti të mësonte për organizmin e atij vendi të paanë, veprat kolosale publike, sistemin e postave, përdorimin e parasë prej letre apo punimin e mëndafshit. Pas kthimit në vendlindje, që nga burgu, ku u burgos rastësisht, Marko Polo mundi të na tregonte përvojën e tij fantastike të mbledhur në Librin e mrekullirave të botës. Konsiderohet si një nga udhëtarët më të mëdhenj të mesjetës, si dhe ai që "zbuloi" Kinën para perëndimorëve.
Botues: Albas
Përktheu: Sidita Gjipali
Viti i botimit: 2015
Faqet: 64
ISBN: 978-9928-02-442-8
Tiranë: Transporti kushton 200 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 24 orëve.
Rrethe: Transporti kushton 400 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 48 orëve.

Libra të ngjashëm

Mos humbisni të rejat e fundit!

Merrni informacione rreth ofertave promocionale, publikimeve të reja.