Dora d'Istria

Luan Rama & Entela Kasemi

550 L

  • Kodi i produktit: 030098

  • Sasia stok: 407

  • TVSH-ja nuk është përfshirë në çmim!

Autorët: Luan Rama & Entela Kasemi
Përshkrimi: Dora d`Istria me emrin e vërtetë Elena Gjika, lindi në Rumani në vitin 1828 dhe vdiq në Firence në vitin 1888. Kjo poliglote e vërtetë ishte pinjolle e familjes shqiptare Gjika, që u largua nga Shqipëria në shekullin XVII dhe u vendos në Vllahi e Rumani, duke nxjerrë figura të mëdha politike të Rumanisë, Moldavisë, etj. Shpejt ajo u bë një nga intelektualet europiane më në zë të epokës së vet. Spikati veçanërisht në botimet letrare, si dhe me studimet e saj historike e folklorike, e mbi të gjitha si luftëtare e palodhur për çështjet kombëtare e sociale të popujve, siç ishte dhe çështja shqiptare nën Perandorinë Osmane. Kontributi i saj politik e letrar ishte i jashtëzakonshëm.
Botues: Albas
Viti i botimit: 2016
Faqet: 64
ISBN: 678-9928-02-800-6
Tiranë: Transporti kushton 200 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 24 orëve.
Rrethe: Transporti kushton 400 Lekë dhe porosia mbërrin brenda 48 orëve.

Libra të ngjashëm

Mos humbisni të rejat e fundit!

Merrni informacione rreth ofertave promocionale, publikimeve të reja.